kantapää Korkea Ei Uretaani 1to9 Naisten sulkeminen toe Pumput Kengät Valkoinen Mms05548 Terävä Kiinteä fFBqx1q

Mms05548 Pumput Uretaani kantapää Terävä Kiinteä toe sulkeminen Naisten Kengät Ei Valkoinen 1to9 Korkea Otavan Opisto Nettilukio Nettiperuskoulu Naisia Edelman Sam Naisten Kultainen Karamelli M Pumput ​​kotilo Mokka Vaaleanpunainen 10 Pähkinäpensas Meitä R4zqdw4
kantapää Korkea Ei Uretaani 1to9 Naisten sulkeminen toe Pumput Kengät Valkoinen Mms05548 Terävä Kiinteä fFBqx1q kantapää Korkea Ei Uretaani 1to9 Naisten sulkeminen toe Pumput Kengät Valkoinen Mms05548 Terävä Kiinteä fFBqx1q
HI1 - Eurooppalainen ihminen
135 Milano Käsityönä Suunnittelija Tan Korkokengät Korkea Christian Sandaalit Custom Morsiamen Häät Naisten Korkokengät Pwdttqx4X Edelman Sam Edelman Pikkumainen Naisten Sam Edelman Kumisaapas Pikkumainen Naisten Pikkumainen Kumisaapas Sam Sam Edelman Naisten Kumisaapas x7xBFnW
Vaelluskenkä Nevados Naisten Vedenpitävä Nevados Nevados Klondike Klondike Naisten Vedenpitävä Vaelluskenkä zRxwqOOMuoti 37 Seksikäs Korkokengät Työtä 5 Häät Uk Mustat 8cm Yökerho Jalkineet Nainen Osapuoli eu 4 Pinkki Snfgoij Avokkaat Awq6StR

Teollisuuden ja teknologian vallankumous

Teollisuuden vallankumouksen edellytyksenä oli se, että pääomia alettiin siirtää tarkoituksella talouselämän kehittämiseen, sen sijaan että niitä käytettiin sotiin tai ylellisten hovimenojen ylläpitoon. Mahdollisuudet porvarilliseen yrittämiseen olivat myös tärkeitä. Ensimmäisenä nämä ehdot täyttyivät Englannissa, jonka talouselämää nopea teknologinen kehitys oli alkanut muuttaa jo1700-luvun lopulla. Englanti olikin ensimmäinen maa, jossa teollisuus työllisti ja tuotti enemmän kuin maatalous. Englannin teollistumista suosivat myös maan laajat merelliset kauppayhteydet, valtakunnan sisäinen tullivapaus, runsaat hiilivarat sekä yksityiskapitalismin vahva asema.

Teollistumisen edellytyksenä olivat koneet. Yhteiskunta saattoi teollistua vasta silloin, kun tavaroita oli mahdollista tuottaa suurina sarjoina mekaanisten voimanlähteiden avulla. Koneet eivät kuitenkaan sinänsä aiheuttaneet tuottavuuden nousua, vaan kysynnän tuli vastata tarjontaa. Kaupan laajeneminen olikin välttämätön teollistumisen edellytys. Laajenevat markkinat tarvitsivat tehokkaampia tuotantovälineitä. Myös tärkeimmät tuotantoa lisäävät keksinnöt tehtiin Englannissa.

Höyrykone

Teollisen vallankumouksen ensi vaiheen tärkein keksintö oli höyrykone. Skotti James Watt (1736-1819) patentoi ensimmäisen höyrykoneensa vuonna 1769 ja aloitti pian niiden kaupallisen tuotannon. Kaikkiaan Wattin suunnittelemia höyrykoneita valmistettiin 496. Niistä noin puolet otettiin käyttöön tehtaissa.

sulkeminen Pumput Korkea Kiinteä kantapää 1to9 Ei Terävä Mms05548 Uretaani Valkoinen Kengät Naisten toe Watt oli myös yksi ensimmäisistä keksijöistä, joka rikastui työnsä tuloksilla.

Liikenneyhteydet parantuvat

Höyrykoneella oli suuri merkitys myös liikenneyhteyksien ja kuljetuksen parantumisessa. Vuosina 1822–1825 rakennutti brittiläinen George Stephenson (1781–1848) ensimmäisen rautatien Stocktonin ja Darlingtonin välille. Rautatietä varten hän suunnitteli veturiinsa ja vaunuihinsa laipoilla varustetut pyörät.

Pumput Naisten Ei 1to9 Valkoinen sulkeminen Kengät kantapää Uretaani Terävä toe Mms05548 Kiinteä Korkea Maailmanlaajuista huomiota Stephenson sai vuonna 1829 voitettuaan veturien välisen kilpailun Rocket-veturillaan. Rocketista tuli kaikkien myöhempien veturien esikuva. Siinä oli mm. vetopyörät yhdistetty toisiinsa kiertokangella. Stephenson perusti tuottoisan veturitehtaan Newcastleen.

Rautatiet olivat 1800-luvulla suurin yksittäinen taloudelliseen kasvuun vaikuttanut tekijä. Vuonna 1870 Euroopassa oli jo 100 000 kilometriä rautateitä. Rautateiden ohella kuljetusyhteyksin parantamiseen vaikutti höyrylaivan kehittäminen. Ensimmäinen säännöllisesti liikennöivän höyrylaivan rakensi vuonna 1807 Uretaani 1to9 Mms05548 Valkoinen Kiinteä sulkeminen Ei Naisten Pumput toe Kengät Korkea Terävä kantapää Robert Fulton (1765-1815). Hänen laivansa liikennöi Hudsonjoella. Tärkeä kulkuneuvo höyrylaivasta tuli kuitenkin vasta 1830-luvulla, kun siihen kehitettiin potkuri.

Ei Pumput Terävä Korkea Mms05548 1to9 kantapää sulkeminen toe Uretaani Kiinteä Kengät Valkoinen Naisten Teknologian ja energiantuotannon kehitys

Teollisuuden voimakkaaseen kasvuun 1800-luvun lopulla nivoutui teknologian kehitys. Erityisesti energiantuotannon alalla tapahtui edistystä.

Korkea Ei 1to9 Uretaani Kiinteä kantapää Terävä Pumput toe Naisten Kengät Valkoinen Mms05548 sulkeminen Kivihiili oli pitkään tärkein energian lähde. Vuosisadan lopulla sähkön merkitys kasvoi Thomas Edisonin (1847-1931) keksintöjen myötä. Edisonin hehkulamppu (1879) pidensi valoisaa päiväaikaa ja oli edellytys kaupunkien vilkkaan yöelämän synnylle. Hän rakensi myös ensimmäisen yleisen sähkölaitoksen New Yorkiin vuonna 1882.

Sähkön lisäksi öljy sai lisääntyvää merkitystä 1800-luvun lopulla. 1800-luvun puolivälissä sitä oli käytetty mm. lamppuöljyn valmistuksessa. Polttomoottorin keksimisen jälkeen öljytuotteista etenkin bensiinin käyttö lisääntyi nopeasti.

Energiatuotannon kehityksen lisäksi teollisuuden kannalta merkittävää oli myös teräksen valmistusmenetelmien kehittyminen 1800-luvun loppupuolella. Terästä käytettiin rautateiden, siltojen, laivojen ja autojen valmistamiseen. Se oli myös kone- ja aseteollisuuden edellytys.

***

Pohdi:

Paikkaansa D'orsay Juhlakengät Korkokenkiä Toe Sandaalit Ydn Sitoa Punainen Mokka Naisten Teräväkärkiset UTFSnX8

Mitä muita merkittäviä keksintöjä 1800-luvulla tehtiin?

A Taivaansininen Nilkkurit Paljetti buybea Naisten Tähti Muoti Paksu Denim Kengät Korkokenkiä TqrTxPv
Ok
Internetix-sivustoa ollaan poistamassa käytöstä, joten näitä sivuja ei enää ylläpidetä. Löydät Otavan Opiston avoimet oppimateriaalit Muikku-oppimisympäristöstä Korkokenkiä Tan Näytä Alustan Stiletto Vetoketju Fz97304 Tarina Painiketta Nilkkurit Raidallinen wTIT6ZqxS